אסטרטגיית Mobile4ERP לארגון

8 טיפים לבניית אסטרטגיית הניידות של הארגון שלך

במציאות בה אנו חיים כיום אנו מורגלים לקחת את הנתונים שלנו לכל מקום ומצפים שיהיו זמינים לנו בכל רגע. הדואר, התמונות, הרשימות, הרשתות החברתיות, הכל איתנו בכל זמן ובכל מקום, ואנו מורגלים להיכנס ולהשתמש בנתונים אלו בצורה זמינה דרך המכשיר הנייד שלנו. כאשר המכשיר הזמין לנו ביותר אינו הלפטופ או הטאבלט, כי אם הסמארטפון שנמצא תמיד צמוד אלינו.

ניוד ה ERP, כלומר עבודה על נתוני האירגון כאשר אינך יושב במשרד, הוא נושא המעסיק מאוד את יצרני ומשתמשי ה- ERP בעולם, מפני שהוא נשאר מאחור ועדיין לא הדביק את ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום המובייל.

 

על מנת להגדיל את המהירות וטיב הנתונים שמוזרמים למערכת ה- ERP של הארגון, מערכות ה- ERP לאט אבל בטוח הופכות להיות ניידות או בשפה הבינלאומית Mobile ERP. החל מאיש המכירות העובר בין לקוחותיו ומכניס נתונים לסמארטפון שלו, או איש ה pre-sale שמנהל את הלידים והזדמנויות המכירה בסמארטפון וכלה בטכנאים המטפלים בקריאות שרות ונהגים המובילים סחורה, כולם משתמשים במערכות ה-ERP וה- CRM שלהם בצורה ניידת.

האם הניידות הארגונית מסתיימת במתן פתרונות לאנשי המקצוע ה"קלאסיים" כמו אנשי מכירות וטכנאים?
בכלל לא! על ידי בניית אסטרטגיה נכונה יכולים כל מנהלי ועובדי הארגון להנות ממהפכת הניידות ולהביא ערך מוסף אמיתי לארגון.

ב-8 הטיפים הבאים נדגים כיצד לבנות אסטרטגיית מובייל לארגון וכיצד תוכנת Mobile 4 ERP עוזרת לך ליישם אסטרטגיה זאת:


1
תכנן על אילו מכשירים אתה מתכוון לעבוד

כאשר אתה מתכנן אסטרטגיית מובייל ERP הינך חייב ראשית להגדיר באילו מכשירים להשתמש. אם בעבר הארגון קנה מכשירים אחידים לעובדיו היום ניתן להשתמש באסטרטגיית (BYOD - Bring Your Own Device). רצוי לדרוש דרישות מינימום מהמכשירים: מעבד וזיכרון מינימליים ותכונות נדרשות. רוב המכשירים המודרניים בידי העובדים יתמכו בדרישות ללא בעיה.
אנחנו בנגבסופט מאמינים שאם אין מגבלה אמיתית, ולרוב אין, השימוש בסמארטפון בעזרת תוכנת Mobile 4 ERP הוא תמיד עדיף על פני השימוש בטבלט: הוא קטן וקל כלומר נייד באמת, תמיד איתך, והמכשירים המודרניים הם חזקים מאוד וניתן לעשות איתם כמעט הכל.
רוב חברות ה- ERP ימליצו על טאבלטים כי לרוב אין להם טכנולוגיה מספיק טובה לעבוד ביעילות ובמהירות על סמארטפונים. אל תתן למגבלות שלהם להכתיב לך את הגבולות. Mobile 4 ERP לא שמה מגבלות לעבודה יעילה בסמארטפון.

2
דרוש קלות שימוש

כל המחקרים מראים שאם השימוש בסמארטפון מול ה ERP הוא קשה או איטי, המשתמשים פשוט זונחים את השימוש בו. אם חווית המשתמש רעה המשתמשים יעשו באפליקציה שימוש מינימלי גם אם ינסו להכריח אותם. Mobile 4 ERP מספקת חווית משתמש בסביבת Native טבעית וחזקה והופכת את השימוש לקל ומהנה.

3
Native או web?

אפליקציות Native ידועות כיעילות ומהירות. הן נבנו בצורה יעודית למכשירי המובייל וניתן לעצב אותן ולהתאים אותן לפונקציות השונות במכשיר הנייד. ה"חסרון" שלהן שהן דורשות מחברת התוכנה זמן תיכנות ארוך יותר מאפליקצייה וובית.
אפליקציה וובית מהירה יותר לתכנות אך תלויה מאוד במהירות תקשורת ולרוב תהיה בעלת חווית משתמש וביצועים גרועים משמעותית מאפליקציית Native . תוכנת Mobile 4 ERP נכתבה ב Native כך שאנחנו בנגבסופט השקענו זמן רב על מנת שחווית המשתמש שלכם תהיה הטובה ביותר והמכשיר יעבוד מהר ובצורה ידידותית.

4
Online או Offline?

קח בחשבון שקיימים מצבים של תקשורת איטית, נתקים בתקשורת, או שאין תקשורת כלל. יש לתכנן את אסטרטגיית המובייל בארגון כך שנתונים חיוניים ישמרו על המכשיר ויאפשרו שימוש גם במצב של Offline.
Mobile 4 ERP מאפשר שימוש במכשיר ב- Offline כאשר נתונים חיוניים נשמרים על מסד נתונים קטן המותקן על המכשיר ומאפשר עבודה רציפה בכל תנאי.

5
מי בארגון עומד להשתמש בסמארטפון מול ה ERP

עד היום, בשל מגבלות טכנולוגיות בעיקר, אסטרטגיית ה- Mobile ERP של הארגון נגעה לצרכים ספציפיים ומאוד מתוחמים: "אנשי מכירות", "טכנאים". כיום המגבלות הטכנולוגיות הוסרו. עם Mobile 4 ERP ניתן לתת נגישות ל ERP באמצעות הסמארטפון לכל עובד ומנהל בארגון גם אם אינו מוגדר כאיש שטח טיפוסי. מנהל בכיר יכול להפיק את כל הדוחות המעניינים שלו מתוך Mobile 4 ERP בכל רגע. בישיבה ברכב, נסיעה לחו"ל, תור לרופא וכדומה, וגם לעדכן נתונים: לאשר הזמנת רכש, להוציא הצעת מחיר, לעדכן סטאטוס של פרוייקט וכן הלאה. כל רעיון - ניתן לממש בקלות ובמהירות. כל משתמש בארגון יכול להינות ולהגדיל את הפרודוקטיביות שלו ע"י גישה לנתונים שלו בכל מקום ובכל זמן דרך הסמארטפון.

6
במה לבחור Apple iOS או Google Android?

היום לא חייבים לבחור. אפשר להנות מתוכנה שתומכת בשתי מערכות ההפעלה. Mobile 4 ERP תומכת בשתי מערכות ההפעלה מה שמאוד מקל להחליט על מדיניות BYOD - Bring Your Own Device כך שכל מנהל ועובד בארגון יוכל לשמור על האייפון או מכשיר האנדרואיד שלו לפי העדפתו.

7
איך מתמודדים עם דרישות יחודיות בתוכנת המסופונים?

בתוכנת ה- ERP של הארגון בוצעו במהלך השנים התאמות פרטיות ושינויים רבים. איך באים שינויים אלו לידי ביטוי בתוך תוכנת המסופונים? לרוב החברות אין ידע מספיק על מנת לבצע פיתוחים פרטיים או לכתוב אפליקציות מובייל מקצועיות. הדבר גורם לתלות מוחלטת בשירותים חיצוניים שבהרבה מקרים הם יקרים ואף אורכים זמן רב. יתר על כן, כל דרישה או שינוי מבוקש או שינוי שכבר בוצע במערכת ה- ERP, דורש הן פיתוח בתוכנת המסופונים שרכשת והן פיתוח בממשק שבין תוכנת המסופונים למערכת ה- ERP. מה שהופך את הפיתוחים הפרטיים ליקרים ומורכבים אף יותר. ב- Mobile 4 ERP אין תלות במפתחי מובייל יקרים, או בפיתוח ממשקים. כל מה נדרש הוא ידע בכלי הפיתוח והמחוללים של פריוריטי על מנת לבצע שינויים ותוספות. כך השינויים הופכים לזולים וזמינים, ואינך נדרש לנותני שירות חדשים.

8
אבטחת מידע

אתה חייב לוודא שהמידע על יחידות ה- Mobile ERP שלך מאובטח ושמור. ב- Mobile 4 ERP אנחנו מתקינים את השרת ביחד עם שרת הפריוריטי שלך תחת אותה מערכת אבטחה ובנוסף נוקטים באמצעי אבטחה נוספים הדוקים כמו וידוא תחילת שימוש בעזרת SMS שנשלח למכשיר אחרי שהמספר אושר ע"י בעל תפקיד בארגון. הגדרת סיסמת כניסה לאפליקציה וכן הצפנה של הנתונים הנמצאים על המכשיר.

לסיכום:

הצורך בעבודה  על סמארטפון מול מערכת ה ERP הופך לחובה בכל ארגון. ארגונים תלויים בזמינות הנתונים לעובדיהן ומנהליהם שנמצאים תמיד בתנועה. בעולם העסקים הגלובלי יש גם צורך במידע עדכני, וכן אפשרות לעדכן מידע,  לא חשוב היכן ובאיזו שעה. מכאן שזה טבעי שמערכות ה- ERP יהפכו לניידות. זה בדיוק הזמן לתכנן אסטרטגיה שבה גם אתה הופך את מערכת ה- ERP שלך לניידת. בדיוק למטרה הזאת יצרנו את Mobile 4 ERP. תוכנה מוכנה למימוש אסטרטגיית הניידות הכוללת של הארגון שלך.