מדוע ממשק המשתמש של יצרניות ה ERP אינו מתאים לשימוש בסמארטפונים?
מערכות ה- ERP מנהלות כמויות אדירות של מידע ולכן מסך טיפוסי של מערכת ERP מציג ממשק משתמש "עמוס" בשדות וכפתורים רבים ומגוונים הדורשים רמת התמצאות ומומחיות גבוהות יחסית. מערכות ERP רבות מכנות את ממשק המשתמש שלהן "ממשק משתמש עשיר" ביטוי המשקף את הפונקציונליות הגבוהה, אך עם זאת גם את המורכבות והסיבוך היחסי של השימוש בממשק משתמש זה.
על מנת לפתור את הבעיה של האמצעים הניידים המציאו חברות ERP רבות ממשק משתמש נוסף "ממשק משתמש קל". באמצעות שפות כמו Net. או Html5 בונות יצרניות ה- ERP אפליקציות מוגבלות לשימוש ספציפי כמו מכירות, שרות, וכן הלאה. אפליקציות אלו סובלות ממספר מגבלות משמעותיות:
1. יצרניות ה- ERP מתאימות בדרך כלל את "הממשק הקל" לטאבלטים שמזכירים בגודלם את ה"דסקטופ" של המחשב. לרוב הפעלת ממשק זה מסמארטפונים החל מ- 6 אינצ' ומטה, פשוט לא אפשרי כי שטח המסך קטן מדי להפעלה.
רוב האנשים מסתובבים עם סמארטפון עליהם, מעט מהם הולכים באופן קבוע עם טאבלט. גם אנשי מכירות וטכנאים יעדיפו סמארטפון שנכנס לכיס מטאבלט גדול ומגושם מתחת לזרוע.
כך שלמעשה "הממשק הקל" של יצרניות ה- ERP לא באמת משרת את המנהלים והעובדים כאשר אינם במשרד מחד, ואינו מספיק חזק מהיר ויעיל לאנשי השטח שעובדים בצורה אינטנסיבית מאידך.
2. מאוד מסובך ויקר לעשות באפליקציות הווביות של יצרניות ה- ERP שינויים ופיתוחים פרטיים, כיוון שהכלים שנועדו לפיתוח באפליקציות אלו הם מאוד מוגבלים, לכן שינויים בהן לוקחים זמן רב ועולים הרבה כסף. חברות מסוימות אף לא מאפשרות ללקוחות לערוך שינויים באפליקציות אלו כלל.
3. מרבית האפליקציות "בעלות ממשק משתמש קל" הן "ווביות" כלומר הן מעין אתר אינטרנט ולא נכתבו ב- Native. דבר זה יוצר מגבלות בחיבור טבעי לפונקציות של המכשיר כמו GPS, ברקוד, מצלמה וכן הן מאוד מושפעות מאיכות התקשורת כלומר נתקעות ו"מחכות" ברגע שאיכות התקשורת אינה מיטבית. עיכובים וכבדות זאת בשימוש הופכים את "האפליקציות הקלות" ללא מתאימות עבור עובדי שטח העובדים עם מכשיר המובייל שלהם בצורה אינטנסיבית.
4. האפליקציות בעלות "ממשק משתמש קל" של יצרניות ה ERP לא עובדות ב - Offline. רשמת משהו והתקשורת נפלה – איבדת את זה. אין תקשורת או תקשורת איטית – בלתי אפשרי לעבוד.
בתוכנת Mobile 4 ERP של חברת נגבסופט מתקיימים הפתרונות המיטביים לכל עובדי הארגון הנמצאים מחוץ למשרד. החל מאנשי המקצוע: טכנאים, אנשי מכירות, נהגים, עובדי מחסן וכו' ועד עובדים ומנהלים שפשוט לא יושבים מול המחשב שלהם ברגע מסויים. בשונה מהאפליקציות המוגבלות של יצרניות ה- ERP מתקיימים ב- Mobile 4 ERP כל היתרונות המצופים עבור תוכנה יעודית של סמארטפונים:
- Mobile 4 ERP תמיד עובדת - אף פעם לא עוצרת.
התוכנה תמיד זמינה גם ב- Offline לכן העבודה אף פעם לא עוצרת ולא נפגעת. כל מנהל יודע מה המחיר של עצירת עבודה הנגרמת מבעיות תקשורת או בעיות מיחשוב ומה החסכון במניעהשל Down-Time כתוצאה מתופעות אלו. במשרד משקיעים במערכות יקרות של אל פסק, גיבוי, DRP וכו' על מנת שלא יהיה מצב של הפסקת עבודה. מדוע שעובדי השטח יפגעו? ברור שהארגון חייב תוכנה שעובדת ללא הפסקה! - מהירות
אין תלות בתקשורת כל הנתונים החשובים נמצאים ומסונכרנים למסד נתונים קטן שנמצא על המכשיר. דבר זה יותר חוסר תלות במהירות התקשורת ומאפשר למשתמש לעבוד מהר וביעילות.
- ממשק משתמש נכתב ב - Native
ממשק משתמש יעיל ומודרני הבנוי בצורה טבעית להשתמש ביכולות המכשיר בניגוד לממשק משתמש "וובי" המוגבל משמעותית.
- תוכנה שנבנתה לסמארטפונים
Mobile 4 ERP בנויה לשימוש בסמארטפונים (המריצים אנדרואיד או IOS) ומותאמת לכל גודלי המסכים החל מ- 4 אינצ' ועד לטאבלט הגדול ביותר.
- כלי פיתוח
Mobile 4 ERP מאפשרת שינויים והתאמות בצורה קלה בעזרת ידע במחוללים של פריוריטי בלבד וללא כל צורך בידע נוסף בכלי פיתוח של מובייל.
- מומחיות
מרכז עיסוקן של יצרניות ה- ERP הוא החבילה שהם מייצרים. ברוב המקרים הן אינן בקיאות ועוקבות אחר ההתפתחויות המהירות בטכנולוגיית המובייל כמו חברות שמרכז עיסוקן הוא פיתוח תוכנה למובייל.